Hyvinvoinnin lähteellä
Tervetuloa Kaivovirtaan
Kaivovirta on paikka, jossa voit hengähtää.
Elämän varrella kohtaamamme haasteet voivat kääntyä voimavaroiksi, kun saamme oikeanlaista tukea. Kaivovirta tarjoaa sinulle tilan ja välineet, joilla vahvistat sekä mielen että kehon tasapainoa. Tavoitteenani on auttaa sinua löytämään uusia näkökulmia, voimavaroja ja keinoja edistää omaa hyvinvointiasi – olitpa sitten yksilö tai osa työyhteisöä.
Pitkä kokemukseni sairaanhoitajana lastensuojelussa ja psykiatrialla sekä erikoistumiseni ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan, jooganidra-ohjaukseen ja traumasensitiiviseen työotteeseen antavat vahvan pohjan tukea sekä yksilöiden että työyhteisöjen hyvinvointia.
Kaivovirta on paikka, jossa voit hengähtää, palautua ja löytää tasapainon arjen keskellä. Palvelumme perustuvat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jossa mieli, keho, rauha ja elämän virtaus tukevat toisiaan – aivan kuten luonnossa kaikki on yhteydessä.
Kaivovirran äärettömyyden symboli kuvastaa tätä tasapainoa: toiminnan ja palautumisen rytmiä. Kun opimme sekä tekemään että hellittämään, syntyy kestävä hyvinvointi. Miksi lepo jää usein taka-alalle, vaikka se on edellytys uudelle energialle?
Neljä hyvinvoinnin elementtiä – mieli, keho, rauha ja elämän virtaus – muodostavat Kaivovirran ytimen.
Mieli – oivallukset, itsensä ymmärtäminen, uudet näkökulmat.
Keho – hermoston rauhoittaminen, palautuminen, kehollinen hyvinvointi.
Rauha – tila, jossa voi päästää irti, olla läsnä ja vahvistua.
Elämän virtaus – tasapaino tekemisen ja levon välillä, kestävä hyvinvointi.
Kaivovirta ei ole pelkkä hyvinvointipalvelu – se on tauko suorittamisen keskellä. Tila, jossa voit antaa itsellesi luvan pysähtyä, vahvistua ja löytää uudistumisen voiman.
Palvelut yksilöille
Tarjoan lyhytterapiaa, valmennusta ja konsultointia, jossa yhdistyvät kehon ja mielen yhteyden vahvistaminen, hermostotietoinen palautuminen sekä konkreettiset työkalut arjen stressinhallintaan. Tavoitteena on tukea sinua löytämään tasapainoa, selkeyttä ja voimavaroja oman elämäsi haasteissa. Saat mukaasi käytännönläheisiä harjoitteita, joiden avulla voit edistää hyvinvointiasi itsenäisesti, sekä halutessasi jakaa oivalluksiasi myös läheistesi kanssa.
Tapaamisten kesto on 60 min tai 110 min. Sisällöt räätälöidään tarpeidesi mukaan.
Tavoitteena on vahvistaa voimavarojasi ja tukea sinua kohti kestävämpää hyvinvointia. Lue lisää palvelut.
Palvelut työyhteisöille
Koulutan ja valmennan työyhteisöjä luomaan ja ylläpitämään hyvinvointia vahvistavaa työilmapiiriä. Traumasensitiivinen, hermostotietoinen lähestymistapa auttaa ennaltaehkäisemään stressiä ja uupumusta, parantamaan vuorovaikutusta sekä tukemaan jokaisen työntekijän palautumista. Käytännönläheiset harjoitukset ja vinkit on helppo ottaa osaksi työarkea – näin jokainen voi kokea tulevansa kuulluksi ja arvostetuksi, mikä heijastuu koko organisaation toimintaan.
Tarjoan luentoja, työpajoja ja ohjattuja rentoutushetkiä muun muassa stressistä palautumiseen, hermoston rauhoittamiseen ja yhteisöllisen hyvinvoinnin lisäämiseen. Sisältö voi pitää sisällään toiminnallisia harjoituksia, alustuksia, kirjoitusharjoituksia ja ohjattua syvärentoutusta. Tarjolla on lyhyemmät koulutukset sekä laajemmat kokonaisuudet, joissa syvennymme valitsemaanne teemaan ja annamme konkreettisia eväitä työyhteisön jaksamiseen.
Sanasto:Terapiamuodot ja hyvinvointimenetelmät
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia
Keskitytään vahvuuksiin, voimavaroihin ja onnistumisiin. Terapeutti auttaa asettamaan tavoitteita ja löytämään keinoja niiden saavuttamiseen. Sopii esimerkiksi stressiin, ahdistukseen, ihmissuhdehaasteisiin ja elämänmuutoksiin.
Dialektinen käyttäytymisterapia (DKT)
Yhdistää kognitiivisen käyttäytymisterapian, mindfulnessin ja tunteiden hyväksymisen. Auttaa tunnesäätelyssä, ihmissuhdetaidoissa ja haitallisten toimintamallien muuttamisessa.
Mentalisaatio
Mentalisaatio on kyky ymmärtää omaa ja toisten ajattelua, tunteita ja käyttäytymistä. Se tukee ihmissuhteita, tunteiden säätelyä ja empatiaa. Heikko mentalisaatiokyky voi vaikeuttaa ihmissuhteita, mutta sitä voi kehittää koko elämän ajan.
Hermostotietoisuus
Mielen ja kehon yhteys kulkee hermoston kautta. Kun opimme tunnistamaan kehon signaaleja ja säätelemään hermostoa esimerkiksi hengityksen ja rentoutusharjoitusten avulla, voimme lisätä hyvinvointia ja hallita tunteita tietoisemmin.
Traumasensitiivinen työote
Traumainformoitu lähestymistapa korostaa turvallisuutta, luottamusta ja yhteistyötä. Työskentelyssä luodaan ympäristö, jossa asiakkaat voivat tuntea itsensä kuulluiksi ja ymmärretyiksi, omia rajojaan ja vahvuuksiaan kunnioittaen.
Jooga Nidra
Jooginen uni on syvärentoutusharjoitus, jossa keho lepää mutta mieli pysyy tietoisena. Tutkimukset osoittavat, että se voi vähentää stressiä ja ahdistusta, parantaa unen laatua ja edistää syvää palautumista. Harjoitus vastaa jopa kahden tunnin unta ja tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Ota yhteyttä
Haluatko varata ajan tai kysyä lisää? Laita viestiä tai soita – mietitään yhdessä ratkaisu tarpeisiisi.